mnbarts_logo_header

Absztrakt narratívák


Válogatás a Magyar Nemzeti Bank kortárs gyűjteményéből

A Magyar Nemzeti Bank kortárs gyűjteményéből válogatott kiállítás a Fridman Galériában egyedülálló módon világít rá a különböző generációk sajátosságaira. Az Absztrakt narratívák cím a módszertani megközelítések egy olyan irányvonalát idézi, amely révén a művészek technikai döntései és koncepciói kerülnek előtérbe.

Hírek

Összefüggésekben való gondolkodás

A Pesti Műhely által használt szitázógépet egykoron Mengyán András készítette, akivel nemcsak az alkotói közösségről, de rendkívül sikeres életpályájáról is beszélgettünk.

Kurátori tárlatvezetés a Ludwig Múzeumban

A Magyar Nemzeti Bank munkatársai Máté Zsófia kurátor vezetésével járták körbe a À la recherche de Vera Molnar című kiállítást a Ludwig Múzeumban, amely a 100. születésnapja előtt nem sokkal elhunyt Vera Molnar életműve előtt tiszteleg.

A művész és a termelés

Varga Ádám az egyik legfiatalabb alkotó az MNB gyűjteményében, de már felfigyelt rá a szakma, Derkovits-díjat nyert, számos kiállításon szerepelt, és művészet-szervezőként is aktív.

Night Eyes

Posztdigitális művek az MNB kortárs gyűjteményéből

Konzekvensen épülő festészeti életmű

Batykó Róbert csaknem húsz éves pályája során folyamatosan megújul, váltogatja festészeti eszköztárát, sorozatai mégis szervesen következnek egymásból. Egy dolog azonban végig állandó: a festészet, mint keretrendszer.

A sűrítés művészete

Horváth Lóczi Judit munkái is szerepelnek a MNB gyűjteményéből rendezett postdigitális alkotókat bemutató kiállításon a berlini Collegium Hungaricumban.

Folyékony időszeletek

Folyékony időszeletek