mnbarts_logo_header

Megnyílt az Immerzió című kiállítás, a METU és az MNB Arts and Culture kollaborációja


2024. március 27-én, szerdán 18 órakor a METU Galériában megnyílt az Immerzió című kiállítás, ahol a látogatók a design és a művészet találkozásának lehetnek szemtanúi.

Hírek

Kurátori tárlatvezetés a Ludwig Múzeumban

A Magyar Nemzeti Bank munkatársai Máté Zsófia kurátor vezetésével járták körbe a À la recherche de Vera Molnar című kiállítást a Ludwig Múzeumban, amely a 100. születésnapja előtt nem sokkal elhunyt Vera Molnar életműve előtt tiszteleg.

A művész és a termelés

Varga Ádám az egyik legfiatalabb alkotó az MNB gyűjteményében, de már felfigyelt rá a szakma, Derkovits-díjat nyert, számos kiállításon szerepelt, és művészet-szervezőként is aktív.

Night Eyes

Posztdigitális művek az MNB kortárs gyűjteményéből

Konzekvensen épülő festészeti életmű

Batykó Róbert csaknem húsz éves pályája során folyamatosan megújul, váltogatja festészeti eszköztárát, sorozatai mégis szervesen következnek egymásból. Egy dolog azonban végig állandó: a festészet, mint keretrendszer.

A sűrítés művészete

Horváth Lóczi Judit munkái is szerepelnek a MNB gyűjteményéből rendezett postdigitális alkotókat bemutató kiállításon a berlini Collegium Hungaricumban.

Jegybanki gyűjtemények a világban

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2020-ban, társadalmi felelősségvállalási stratégiájához illeszkedve hozta létre kortárs művészeti gyűjteményét (leányvállalatán, az MNB-Ingatlan Kft.-n keresztül).

Sikert aratott a Pesti Műhely Kínában 

Már hét állomásán van túl az utazó kiállítás, ami az MNB Arts and Culture divíziójának és a Fajó Alapítványnak közös projektje, és a Pesti Műhely alkotóinak, valamint Fajó Jánosnak a munkásságát mutatja be Kína fontos múzeumaiban.

Az anyag érzékisége  

Az MNB gyűjteményében is szereplő fiatal kortárs művész, Dóra Ádám karrierje erős lendületet kapott ebben az évben, amiben az is segítette, hogy rezidenciaprogramok keretein belül lehetősége volt Barcelonában és Ausztriában alkotni.

Valőrök és fények

Bullás József festményei az MNB gyűjteményében az életmű teljes ívét lefedik. Folyamatosan és sokat dolgozik, legfrissebb képei a balatonfüredi Zsdrál Galériában láthatóak. Egy századfordulós pesti bérház legfelső szintjén lévő műtermében látogattuk meg, valőrökről, fényekről és fiatalokól kérdeztük.

Mi az absztrakt művészet? 

Azt mondják a művészeti divatokban és műkereskedelmi trendekben is megfigyelhető egyfajta váltógazdaság, ahogy a figurális és absztrakt művészet divatja váltja egymást.

Folyékony időszeletek

Folyékony időszeletek