mnbarts_logo_header

Somody Péter mesélt munkáiról a jegybanki dolgozóknak


2024. június 26-án harmadik alkalommal megrendezett Meet the Artist – Találkozz a művésszel programsorozatunk keretében Somody Péter festőművész tartott tárlatvezetést a Magyar Nemzeti Bank munkatársai számára.

Hírek

Összefüggésekben való gondolkodás

A Pesti Műhely által használt szitázógépet egykoron Mengyán András készítette, akivel nemcsak az alkotói közösségről, de rendkívül sikeres életpályájáról is beszélgettünk.

Kurátori tárlatvezetés a Ludwig Múzeumban

A Magyar Nemzeti Bank munkatársai Máté Zsófia kurátor vezetésével járták körbe a À la recherche de Vera Molnar című kiállítást a Ludwig Múzeumban, amely a 100. születésnapja előtt nem sokkal elhunyt Vera Molnar életműve előtt tiszteleg.

A művész és a termelés

Varga Ádám az egyik legfiatalabb alkotó az MNB gyűjteményében, de már felfigyelt rá a szakma, Derkovits-díjat nyert, számos kiállításon szerepelt, és művészet-szervezőként is aktív.

Night Eyes

Posztdigitális művek az MNB kortárs gyűjteményéből

Konzekvensen épülő festészeti életmű

Batykó Róbert csaknem húsz éves pályája során folyamatosan megújul, váltogatja festészeti eszköztárát, sorozatai mégis szervesen következnek egymásból. Egy dolog azonban végig állandó: a festészet, mint keretrendszer.

A sűrítés művészete

Horváth Lóczi Judit munkái is szerepelnek a MNB gyűjteményéből rendezett postdigitális alkotókat bemutató kiállításon a berlini Collegium Hungaricumban.

Jegybanki gyűjtemények a világban

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2020-ban, társadalmi felelősségvállalási stratégiájához illeszkedve hozta létre kortárs művészeti gyűjteményét (leányvállalatán, az MNB-Ingatlan Kft.-n keresztül).

Folyékony időszeletek

Folyékony időszeletek