mnbarts_logo_header

Folyékony időszeletek című tárlatunk nyitóeseménye kurátori tárlatvezetéssel

Veszprém, Dubniczay-palota
2023. április 15., 15 óra 

A Magyar Nemzeti Bank által életre hívott kortárs művészeti gyűjteményben szereplő női művészek munkáit bemutató kiállítás megnyitója alkalmából Hamvai Kinga kurátor megnyitóbeszédjét követően egy tárlatvezetésre is várjuk az érdeklődőket. 

A tárlat anyagát biztosító MNB gyűjtemény összességében mintegy 1200 darabból álló kortárs képzőművészeti kollekció, amely leginkább festményeket tartalmaz, de szerepel benne üvegtárgy, textil, installatív és egyéb vegyes médiumú alkotás is. Törzsét az experimentális törekvésekkel a 60-as 70-es években színre lépő, mára világhírűvé vált úgynevezett neoavantgárd művészgeneráció alkotóinak munkái jelentik. A gyűjtemény másik erős pillérének a legfiatalabb generáció alkotásai tekinthetők. A Folyékony időszeletek című kiállítás éppen ezt a kettősséget, és esetenként egyfajta folytonosságot igyekszik bemutatni a női művészek alkotásain keresztül: a tizenöt művész munkáját bemutató tárlaton a gyűjtemény neoavantgárd mesterei mellett a legfiatalabb művészgeneráció is képviselteti magát. 

A veszprémi Várnegyed egyik legimpozánsabb barokk épületében látható kiállítás koncepciójával, a megvalósításhoz vezető törekvésekről, választásokról hallhatnak majd az érdeklődők a 15 órakor kezdődő megnyitó alkalmával Hamvai Kinga művészettörténésztől, a kiállítás kurátorától, aki látogatóinkat egy sétára invitálja a tárlat felfedezésére. 

Szeretettel várjuk! 

 

További tartalmak: 

A kiállításról bővebben itt olvashat.