mnbarts_logo_header

Mértani formák a térben

Rieder Gábor válogatása

MNB Budai Központ, Budapest, Krisztina krt. 55, 1013 Hungary
2022. máj. 08. 9:30 – 17:30 CEST

Vasárnapon fókuszban a művészet
POP-UP KIÁLLÍTÁSOK ÉS KÍSÉRŐPROGRAMOK

Az MNB-Ingatlan Kft. tulajdonában lévő képzőművészeti gyűjtemény anyagával már találkozhatott a nagyközönség digitalizált formában, illetve egy részével több hazai kiállítótérben, múzeumi kölcsönzések révén. Arra azonban eddig még nem került sor, hogy saját, hazai rendezésű kiállításon mutassunk be a kollekcióból egy-egy válogatást.

A Nagy könyvünnep és kortárs művészeti kiállításprogramsorozat keretében, az MNB Arts & Culture szervezésében megvalósuló pop-up kiállításokon most először nyílik lehetőség arra, hogy az érdeklődők személyesen is megismerkedhessenek a kollekció anyagaival. A gyűjtemény szélesebb közönségnek való bemutatását célzó, a kortárs magyar képzőművészet emblematikus alakjait felvonultató eseményen, május 8-án a kollekció egy szelete tekinthető meg. A Rieder Gábor művészettörténész és Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum igazgatója kurátori koncepciója alapján létrejövő tárlatokhoz múzeumpedagógiai programok, interaktív tárlatvezetések és előadások kapcsolódnak.

 
Mértani formák a térben – 2022. május 8., vasárnap
Kiállító művészek:

BAK Imre, BORTNYIK Sándor, BULLÁS József, FAJÓ János, HENCZE Tamás, HORVÁTH LÓCZI Judit, JOVÁNOVICS Tamás, KONOK Tamás, LANTOS Ferenc, MAURER Dóra, MENGYÁN András, MOLNÁR Vera, NEMES Márton

9:30 AM – 9:50 AM
Kapunyitás, látogatók érkezése

10:00 AM – 10:10 AM
Köszöntő

10:00 AM – 12:00 PM
Múzeumpedagógiai foglalkozások (3 csoport)

12:00 PM – 1:00 PM
Tárlatvezetés

1:00 PM – 3:00 PM
Meet the Artist – Interaktív kiállításlátogatás

3:15 PM – 4:45 PM
Kurátori tárlatvezetés

5:20 PM – 5:30 PM
Kapuzárás

 

A programváltozás jogát fenntartjuk!
Az előadások magyar nyelven hangzanak el.