mnbarts_logo_header

Megnyitott a Folyékony időszeletek című csoportos kiállítás

A Magyar Nemzeti Bank által életre hívott kortárs gyűjteményben található neoavantgárd generáció női alkotóit és a legfiatalabb női művészeit mutatja be a tárlat. 

A festményekből, installációból és textilmunkákból álló, absztrakt alkotásokat felsorakoztató kiállítás címét Vető Orsolya Lia azonos című sorozatától kölcsönözte Hamvai Kinga, a kiállítás kurátora és az MNB Arts and Culture vezetője. A megnyitó során a látogatóknak teljeskörű tárlatvezetést tartott, a tizenöt művész munkássága között felelhető folytonosságokat vagy más típusú kapcsolódási pontokat kiemelve. A változatos párosításokba összefogott művészek között szerepel Barabás Zsófi, Fábián Erika, Horváth Lóczi Judit, Keserü Ilona, Kóródi Zsuzsanna, Koszorús Rita, Kusovszky Bea, Maurer Dóra, Molnár Vera, Pál Katja, Rákóczy Gizella, Reigl Judit, Szilvitzky Margit, Tóth Anna Eszter és Vető Orsolya Lia. 

Az esemény része a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozatnak, Navracsics Tibor, területfejlesztési miniszter mellett, így Herth Viktória, a veszprémi Művészetek Háza igazgatóhelyettese és Hamvai Kinga is köszöntő beszédet mondott az egy nappal korábban tartott díszmegnyitón, ahol Kovács Attila, zeneszerző és zongorista is játszott a meghívottaknak.

Az ingyenesen megtekinthető kiállítás egy könyvszekcióval kiegészülve várja a látogatókat, ami segítséget nyújt a művészek és munkásságuk átfogóbb megismeréséhez, részletesebb tájékozódási lehetőséget biztosítva. A veszprémi intézmény pedig különféle múzeumpedagógiai programokkal készül az érdeklődők számára.