mnbarts_logo_header

Kurátori tárlatvezetés a Q Contemporaryban

Az MNB munkatársai mélyrehatóan ismerhették meg Keserü Ilona művészetét Zsikla Mónika tolmácsolásában

Május 31-én Zsikla Mónika tartott kurátori tárlatvezetést a Q Contemporary magánmúzeumban, a Magyar Nemzeti Bank munkatársainak. A MIND című kiállítás, mely Keserü Ilona közel hetvenéves művészeti munkásságát mutatja be, az évtizedek alatt egymásra épülő művészeti periódusaiba nyújt betekintést. A tárlaton egy, az MNB által életre hívott gyűjteményből kölcsönzött alkotás is látható.

Az 1974-ben készült, „A világból I.” egy tizennégy darabos, olaj, vászon kép, melyen a hullámot leíró színátmenet dominál a művész által tematikusan használt „bőrszín” árnyalatú háttér előtt. Az idén kilencvenéves művész a neoavantgárd irányzat egyik legmeghatározóbb tagja. Kivételes alkotótevékenysége nemzetközileg is nagy elismertséggel bír, számos egyéni és csoportos kiállításon szerepelt, illetve alkotásai a legfontosabb hazai intézményes gyűjtemények mellett a párizsi Center Pompidouban is megtalálhatóak.

Az MNB Arts and Culture a kortárs gyűjtemény gondozása mellett fontos célnak tartja, hogy a nagyközönség számára széles körben hozzáférhetővé és megismerhetővé tegye azt. Műtárgykölcsönzések révén múzeumokkal is együttműködik, ezzel egyidejűleg edukációs elköteleződését is teljesíti.